Je Vám více než 18 let?

Cidery

Nejmladší chloubou naší sodovkárny je cider. Začali jsme jej vyrábět v roce 2014 již od prvních várek má mnoho věrných fanoušků.

Bezový cider

Bezový cider

S ručně sbíranými bezovými květy

4,2% vol.

Balení: 0,33 l

Polosuchý cider s ručně sbíranými bezovými květy s mámivě opojnou chutí. Při prvním doušku vás pohladí bezinka, kterou v závěru vystřídá lehká ovocná chuť jablek.

Jablečný cider

Jablečný cider

Z jablek z regionu

4,5% vol.

Balení: 0,33 l, 0,75 l, 15 l a 30 l

Polosuchý jablečný cider s plnou chutí, jemným perlením a jantarovým zbarvením vás okouzlí svou vyváženou, lehkou a svěží chutí.

Lipový cider

Lipový cider

S ručně sbíranými lipovými květy

4% vol.

Balení: 0,33 l

Polosuchý cider si podává ruku s majestátním symbolem Slovanů. Po horkém létě vonící lipový květ se snoubí se svěží a lehce ovocnou chutí jablek.

Hruškový cider

Hruškový cider

Z hrušek z regionu

4,2% vol.

Balení: 0,33 l

Lahodně svěží a lehký jablečný cider ve spojení se sladkou chutí hrušek z východních Čech Vám nabízí bezprostřední zážitek té nejčistší chutě a vůně.

Balení 0,33 l

Počet v balení: 12 ks

Obal: nevratná láhev

Hmotnost: 6,36 kg 

Na paletě

Počet balení: 84 ks

Počet lahví: 1008 ks

Hmotnost zboží na paletě: 534 kg

Balení 0,75 l 

Počet v balení: 6 ks

Obal: nevratná láhev

Hmotnost: 7,98 kg

Na paletě

Počet balení: 96 ks

Počet lahví: 576 ks

Hmotnost zboží na paletě: 766 kg

Sud 15 l

Počet sudů na paletě: 18 ks

Sud 30 l

Počet sudů na paletě: 12 ks

Něco málo o cideru

Rychnovský cider je osvěžující alkoholický nápoj. Chuť osloví všechny ty, kteří hledají snadné, příjemné a lehké pití. Je to vlastně jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Ten náš rychnovský je z pečlivě vybíraných jablek, za použití výhradně přírodních surovin a bez chemických konzervantů. Jelikož není vyroben z koncentrátu, ředěn, dokyselován ani aromatizován, jedná se o čistě přírodní produkt s výraznou jablečnou chutí a vůní.

Nápoj byl znám už v antice. První středověké zprávy o výrobě cidru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého ze 13. století a za jeho kolébku je považována Velká Británie. Během středověku se stal běžnou součástí života a v několika následujících stoletích byla postupně zdokonalována technologie jeho výroby.

Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu zbavuje žízně, osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.

Cider A Dost!
Cidery - Podorlická sodovkárna

Tento lahodný nápoj se vyrábí řízeným kvašením jablečného moštu v nerezových nádržích, během kterého se mění přirozený ovocný cukr v alkohol. Jakmile je proces fermentace u konce, nechává se zrát při vhodné teplotě, kdy dochází k rozvoji dalších sekundárních chuťových a aromatických látek. Nakonec se tento zlatavý mok filtruje a plní do obalů.

Cider obsahuje velké množství antioxidačních látek, zejména polyfenolů, které jsou prospěšné pro naše zdraví a mohou být prevencí řady závažných onemocnění. Obsažené množství antioxidantů je srovnatelné s červeným vínem, jejich obsah je u každého druhu cideru odlišný a je závislý na použité odrůdě jablek při jeho výrobě.

Ten nejlepší cider nevyrábí lidé, ale příroda. V Podorlické sodovkárně s láskou skládáme dohromady ingredience, na vše dohlížíme a těšíme se z výsledku. Vše začíná u jablek. Vybírame ta nejlepší z místních sadů a farem. Jen díky nim si cider může zachovat plnou ovocnou chuť a přitom být svěží a lehký.