Vítejte na stránkách tradičních limonád, moštů, cideru a pálenek z Rychnova nad Kněžnou

Mošty

Opravdovou chloubou naší společnosti jsou mošty. Pravidelně se umísťují na první příčce v soutěži Česká a Dětská chuťovka. Pyšní se titulem Regionální potravina a mají plno věrných fanoušků. První mošty jsme pro Vás vyrobili již v roce 2001.

image

Naše lahodné mošty vyrábíme bez jakéhokoliv chemického ošetření, jedná se tak vlastně o čistou jablečnou, hruškovou nebo v kombinaci se zeleninou, neředěnou, nefiltrovanou a nepřislazenou šťávu. Tím se výrazně lišíme od naprosté většiny jiných moštů a ovocných šťáv, které jsou vyrobeny obnovením šťávy z jablečného či ovocného koncentrátu, kde dochází k ředění, doslazení a dokyselení. Náš výrobek je každou šarží originál, protože směs odrůd ovoce, která se zpracovává, není vždy stejná. Dodavateli ovoce a zeleniny pro naši moštárnu jsou výhradně velkopěstitelé z Východních Čech, z oblasti Orlického podhůří, které je z hlediska životního prostředí jedním z nejčistších na území ČR. Příznačný pro náš výrobek je rovněž sediment na dně lahve, který je znakem přírodního charakteru nápoje.

Zajímá Vás, jak se mošty vyrábějí a nemáte čas na exkurzi?

Rádi se s Vámi o tajemství jejich výroby podělíme.

Nejprve projdou jablka přísnou vizuální kontrolou, očistí se v myčce a pak znovu ještě protřídí. Nasledně je drtič rozemele na jablečnou drť. Tato hmota se pak lisuje na hydraulickém pásovém kontinuálním lise a vylisovaná šťáva se přečerpá do zásobníku. Poté se šťáva v průtokovém pasteru zahřeje na pasterační teplotu a je přečerpána do stáčecí linky. Mošt se v lince plní do lahví horký a okamžitě po naplnění se láhev zátkuje. Tento výrobní postup pak zajišťuje jeho kvalitu a my kvalitu našich moštů můžeme garantovat po dobu 12ti měsíců. Mošt dodáváme ve skleněném obalu v balení 0,75 litrů nevratný, 0,33 litrů nevratný a i v balení bag in box 3 a 5 l.

Pro jedinečnost naši výroby je charakteristické, že mošt se nefiltruje, nečeří, nepřibarvuje, nepřislazuje a neředí. Prostě NE!

Jablečný mošt je hotovým elixérem zdraví. Obsahuje vysoké množství fenolických látek, které v těle člověka fungují jako antioxidanty. Jde o sloučeniny, které omezují vliv volných radikálů poškozujících buňky a tkáně. Pravidelným pitím jablečné šťávy pak zamezujete poškozený cév a předcházíte infarktu či mrtvici. Rovněž tak je prokázáno lékařským výzkumem, že jablka udržují ve výborné kondici střeva a zabraňují tvorbě nádorů, event. jejich růstu, a to prostřednictvím látky nazvané procyanidy, která je v nich obsažena. Vypitím jedné lahve o obsahu 0,7 litrů konzument vypije šťávu z cca 1 kg jablek.

image

Jablko

100% jablečný mošt

Česká a dětská chuťovka 2012

Náš nejpopulárnější mošt. Působí proti stresu, obsahuje antioxidanty a posiluje imunitu.

image

Hruška

100% hruškový mošt

Regionální potravina 2011

Sladší než jablko a se zajímavým aromatem. Podporuje trávení a krvetvorbu.

image

Jablko hruška

80% jablečný, 20% hruškový mošt

Dětská chuťovka 2013

Kombinace nejpopulárnějšího moštového ovoce uspokojí každého.

image

Jablko mrkev

80% jablečný, 20% mrkvový mošt

Dětská chuťovka 2014

Nejpopulárnější zelenina českých kuchyní podporuje regeneraci. Tento mošt je velmi oblíbený u dětí.

image

Jablko řepa

80% jablečný, 20% řepný mošt

Řepa dodává tumuto moštu nezaměnitelnou barvu. Je velmi oblíbený především u žen.

image

Jablko celer

80% jablečný, 20% celerový mošt

Celer působí příznivě na činnost ledvin, jater, žaludku. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu, a působí i jako zdraví neškodné afrodisiakum

Jablko dýně hokaidó

80% jablečný, 20% mošt z dýně hokaidó

O dýni Hokaido je známé, že vyniká skvělou sladkou chutí, a tak se výborně hodí i pro výrobu džusů. Je především bohatá na živiny a minerální látky. Vychlazený mošt s dýni Hokaido dokonale osvěží především v letních parních dnech